Welk hellingdak voor sneeuw?

Daken in besneeuwde klimaten moeten een helling hebben van minimaal een helling van minimaal 10 graden. Een steiler schuin dak werpt de sneeuw sneller af.

Welk hellingdak voor sneeuw?

Daken in besneeuwde klimaten moeten een helling hebben van minimaal een helling van minimaal 10 graden. Een steiler schuin dak werpt de sneeuw sneller af. Hoewel de hoek van het dak helpt sneeuw af te werpen, kan het toevoegen van te veel hoeken aan het dak voor een meer esthetisch effect structurele problemen veroorzaken met sneeuwvergieten in de winter. Over het algemeen zullen daken met een lage helling van nature meer sneeuw vasthouden dan steilere daken.

Je hebt echter niet per se een steil dak nodig voor de zwaartekracht om opgehoopte sneeuw naar de randen van het dak te brengen. In feite heeft het Federal Emergency Management Agency (FEMA) ontdekt dat daken met hoeken tot 10 graden effectief kunnen zijn bij het afstoten van sneeuw. Volgens FEMA is een dakhelling van 30° of meer optimaal om te voorkomen dat sneeuw zich op uw dak ophoopt. Dat wil niet zeggen dat sneeuw niet van een dak valt met een zachtere helling.

Misschien moet je het gewoon een vriendelijk duwtje geven met een bezem of een schop. De fysica van lawines op berghellingen is niet direct toepasbaar op daken met een lagere wrijvingscoëfficiënt zoals synthetische leisteen en schudding, metaal, natuurleisteen en enkellaags laaghellend materiaal zoals PVC-, TPO- en EPDM-membranen. In feite is het een goede zaak om een redelijke dieptelaag sneeuw op een dak te hebben, zolang het dak maar is ontworpen om het gewicht aan te kunnen. Daktypen Dakrestauratie Dakreparatie Energy Star Dakbedekking Verzekering Claims Hagelschade Windschade Dakreparatie Denver.

Met dat alles in overweging genomen, is de beste dakvorm voor gebieden met zware sneeuw een zadeldak met meerdere overspanningen. Omdat ik tegenwoordig daken ontwerp in skigebieden, gebruik ik een van de bovenstaande soorten daken en ben ik van plan de sneeuw aan te houden. Het doel van dakinspecties is om eventuele problemen op te sporen en de resterende levensduur van een dak te meten. Daken met valleien, dakkapellen en andere obstakels zorgen ervoor dat sneeuw op metalen daken grillig ophoopt.

Dit is waarschijnlijk de meest discutabele van de 3 beste daktypecategorieën, omdat er veel voor- en nadelen zijn aan elk type dakbedekkingsmateriaal dat er is. Een factor bij het bepalen van de hoeveelheid sneeuwbeschermers die nodig zijn om sneeuw op een dak te houden, is de helling of steilheid van het dak. Het is waarschijnlijk vrij duidelijk dat hoe steiler de dakhelling, hoe gemakkelijker het is voor een dak om sneeuw effectiever af te werpen. Op sommige locaties geven bouwers de voorkeur aan overhangen om te voorkomen dat sneeuw op metalen daken van het dak en langs de zijkant van het gebouw glijdt.

De eenvoudigste en meest gezonde benadering is om het dak zo eenvoudig mogelijk te houden, waarbij overmatige valleien, krekels, dakkapellen en mechanische dakdoorvoeringen worden vermeden. Dit is de reden waarom je grotere dakhellingen ziet op gebouwen in de noordelijke staten en in bergachtige sneeuwgevoelige regio's. Het hebben van een dak met veel valleien of hellingen die samenkomen, kan een huis een luxe uitstraling geven, maar deze valleien zorgen ervoor dat er sneeuw ophoopt. Een te ondiepe helling zorgt ervoor dat sneeuw op metalen daken daar langer blijft, waardoor de constructie meer wordt belast.

Leave Reply

Required fields are marked *