Waar worden dakpannen gemaakt?

Moderne materialen zoals beton, metaal en kunststof worden ook gebruikt en sommige kleitegels hebben een waterdicht glazuur. Al meer dan 130 jaar wenden architecten, huiseigenaren, universiteiten, commerciële en overheidsklanten zich tot Ludowici voor uniek mooie architecturale terracotta kleitegelproducten die de tand des tijds doorstaan.

Waar worden dakpannen gemaakt?

Moderne materialen zoals beton, metaal en kunststof worden ook gebruikt en sommige kleitegels hebben een waterdicht glazuur. Al meer dan 130 jaar wenden architecten, huiseigenaren, universiteiten, commerciële en overheidsklanten zich tot Ludowici voor uniek mooie architecturale terracotta kleitegelproducten die de tand des tijds doorstaan. Onze kleitegelproducten zijn gemaakt in New Lexington, Ohio, en zijn oneindig aanpasbaar en hebben een garantie van 75 jaar. Ludowici kleitegels zijn van de hoogste kwaliteit die beschikbaar is, gekozen om duizenden historische en nieuw gebouwde structuren over de hele wereld te versieren.

Klei is een van de oudste materialen die worden gebruikt in dakbedekking. Enkele van de vroegste voorbeelden die door archeologen in China zijn gevonden, dateren uit 10.000 voor Christus. Van daaruit verspreidde het zich over Azië, het Midden-Oosten en Europa - met name naar het oude Rome. De Romeinse stijl is vandaag de dag nog steeds erg populair, vanwege het iconische profiel en de praktische bruikbaarheid - in feite is de Marley Double Roman een van de favorieten van onze klanten.

Een van de grootste voordelen van kleitegels is hun duurzaamheid en slijtvastheid. Ze zijn zelfs zo lang houdbaar, dat ze vaak enkele van de weinige overblijfselen zijn van oude gebouwen die op archeologische vindplaatsen zijn gevonden. Het is dus gemakkelijk in te zien waarom huiseigenaren tot op de dag van vandaag nog steeds voor klei kiezen. Deze lange levensduur maakt dakpannen van klei uiterst kosteneffectief gedurende hun lange levensduur, ondanks de hogere initiële kosten.

Vanwege zijn geschiedenis en uitstekende effectiviteit wordt klei beschouwd als het typische „traditionele dakbedekkingsmateriaal” in Groot-Brittannië. Het is te vinden op huizen van alle stijlen in het hele land, en samen met leistenen dakbedekking, wordt het beschouwd als de meest premium optie onder bouwers en architecten. Klei heeft veel waardevolle voordelen die verder gaan dan zijn lange levensduur. Met een breed scala aan verschillende soorten dakpannen van klei beschikbaar, maken de veelzijdigheid en de verscheidenheid aan aangeboden stijlen klei een uitstekende keuze voor vele soorten onroerend goed.

Klei kan ook in een aantal vormen en stijlen worden gegoten voordat het wordt gebakken, waardoor de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Alleen betonnen dakpannen komen in de buurt van het enorme aantal stijlen dat kan worden bereikt bij het gebruik van klei. Klei is een gewaardeerd materiaal om vele redenen die verder gaan dan een lange levensduur - met een breed scala aan verschillende kleisoorten beschikbaar, evenals zijn veelzijdigheid, behoren kleitegels vaak ook tot de meest gevarieerde in stijl en uiterlijk. Klei kan in talloze verschillende vormen en vormen worden gegoten voordat het in een oven wordt gebakken voor gebruik op een dak, waardoor de mogelijkheden bijna eindeloos zijn - alleen betonnen tegels komen in de buurt van het enorme aantal verschillende stijlen dat met klei kan worden bereikt.

In tegenstelling tot sommige alternatieven is dakbedekking van klei ook zeer goed bestand tegen slecht weer en extreme temperaturen. Omdat metaal bijvoorbeeld een uitstekende warmtegeleider is, kan de onderstaande eigenschap tijdens de zomermaanden erg heet worden. Kleitegels zijn echter veel effectievere isolatoren en houden daarom de leefruimte koel en comfortabel. Dakpannen van klei kunnen over het algemeen alleen worden geïnstalleerd op daken met een relatief steile helling; minimaal 25 graden afhankelijk van stijl en merk.

Hoewel dit betekent dat huizen met platte of lage daken vaak niet kunnen genieten van de voordelen van kleitegels, zijn ze een bijna onverslaanbare optie voor huizen met middelgrote tot hoge daken. Met iconische esthetiek en millennia van bewezen duurzaamheid is het gemakkelijk in te zien waarom dakpannen van klei hun populariteit behouden. Vanaf hun oprichting in de jaren 1800 in Duitsland werden betonnen dakpannen langzaam populair in Europa en de wereld en groeiden ze uit tot een van de meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen. Ze begonnen in de jaren twintig grip te krijgen in het Verenigd Koninkrijk, maar explodeerden echt na de Tweede Wereldoorlog vanwege hun kosteneffectiviteit, duurzaamheid en effectievere productiemethoden.

Beton biedt meer weerstand tegen schokken dan klei, een handige eigenschap voor dakpannen - waarvan bekend is dat ze losraken, afgebroken en gebarsten raken door vallend puin, takken, hagel en meer. Hoewel betonnen dakpannen niet helemaal bogen op de eeuwenlange blijvende kracht van kleitegels, zijn ze nog steeds erg slijtvast en gaan ze lang mee. Er zijn veel huizen en gebouwen in Groot-Brittannië waar vele decennia geleden betonnen dakpannen waren geïnstalleerd, die sindsdien niet meer hoeven te worden gerepareerd of vervangen. De levensduur van betontegels kan variëren tussen 35 en 50 jaar, afhankelijk van het ontwerp en de fabrikant.

Betontegels zijn ook bruikbaar op daken met veel lagere hellingen dan klei. Sommige van de betonnen dakpannen die we op voorraad hebben, kunnen worden geïnstalleerd op daken met een helling tot 15°. Dit is nog een reden waarom beton een uitstekend alternatief is voor klei. Dankzij het moderne ontwerp en de techniek kunt u genieten van een zeer vergelijkbaar uiterlijk met uitstekende duurzaamheid en betrouwbaarheid, zelfs op een dak met een zeer ondiepe helling.

Dakpannen van leisteen worden gezien als de echt premium dakbedekkingsoptie, met een iconisch uiterlijk dat het een onmiskenbaar statusniveau geeft. In feite zijn dakleien te zien op enkele van de grootste eigendommen in Groot-Brittannië, waaronder statige huizen en kathedralen. Hoewel klei buitengewoon veelzijdig is met bijna onbeperkte ontwerpmogelijkheden, en beton uitstekende duurzaamheid en eenvoudige installatie biedt, is er gewoon geen vervanging voor leisteen bij het zoeken naar het allerbeste op het gebied van dakbedekking. Leisteen wordt gewaardeerd om zijn opvallende pracht, met een charismatische, natuurlijke schoonheid die eenvoudigweg niet kan worden geëvenaard door enig ander dakbedekkingsmateriaal.

Er zijn een aantal verschillende soorten leisteen beschikbaar, waaronder Spanish Slate, Welsh Slate en Canadian Slate. Elk van deze locaties wordt gewaardeerd om de leisteen die het produceert, allemaal met hun eigen unieke eigenschappen, zoals subtiele verschillen in kleur en textuur. Om leisteen op zijn best te laten werken, moeten daken over het algemeen een hogere toonhoogte hebben. Leisteen is ook duurder dan bijna elk ander dakbedekkingsmateriaal, dankzij de groeiende vraag in combinatie met het feit dat leisteen een eindige hulpbron is.

Veel huiseigenaren die leisteen voor hun dak hebben gekozen, zullen u echter vertellen dat het het geld meer dan waard is, met een duurzaamheid die vergelijkbaar is met de allerhardste stenen zoals kalksteen en marmer. Leisteen is ook een zeer milieuvriendelijke dakbedekkingsoptie, die veel minder productietijd vereist en veel minder natuurlijke hulpbronnen verbruikt dan beton of klei. De fantastische duurzaamheid en ongelooflijke levensduur van leisteen dragen ook bij aan deze duurzaamheid. U zult merken dat u zeer zelden leistenen dakpannen hoeft te vervangen, en aan het einde van de levensduur van uw dak kan de leisteen heel gemakkelijk worden gerecycled en hergebruikt.

Leisteen is zeer goed bestand tegen de elementen. Het is ook van nature bestand tegen vuur en is bestand tegen veel overtollig vocht, niet aangetast door regen, ijs en sneeuw. Dit maakt het perfect voor woningen aan het water. Het vermogen van Slate om de grootste uitersten te overwinnen, heeft alleen maar bijgedragen aan de vraag.

Leisteen is een fantastisch materiaal met veel voordelen. Perfect voor traditionele bouw en renovaties, het is niet ongebruikelijk dat leisteen zelfs het pand zelf overleeft. Omdat elk type leisteen zijn eigen karakter, kracht en kleur biedt, valt er genoeg te ontdekken en mee te experimenteren. We bieden een breed scala aan dakbedekkingen van natuurlijke leisteen, evenals vezelcementleien, die het uiterlijk van echte leisteen nabootsen tegen een fractie van de kosten.

Metaal is een relatieve nieuwkomer op de markt voor dakbedekkingsmaterialen, maar is in relatief korte tijd aanzienlijk in populariteit gegroeid. Metalen dakpannen hebben een aantal voordelen, waaronder een uitstekende duurzaamheid en een zeer schone, moderne uitstraling. Metalen tegels en dakplaten zijn erg populair voor industriële of commerciële eigendommen, maar ook voor woonhuizen. Metalen tegels zien er zelden metaalachtig uit, omdat hun kern vaak is gemaakt van metaal, met een buitencoating die is ontworpen om het uiterlijk van andere dakpanmaterialen na te bootsen, waaronder leisteen, klei en gegranuleerde tegels.

Een enkele metalen dakpan kan er ook uitzien als meerdere tegels gegroepeerd, waardoor de illusie ontstaat dat er meer tegels op het dak zijn dan in werkelijkheid. Dit kan de installatie veel sneller en eenvoudiger maken, zelfs voor minder zelfverzekerde doe-het-zelvers. Met een verwachte levensduur van 40 jaar of meer behoren metalen dakpannen tot de meest duurzame op de markt, met voordelen die andere materialen niet delen. In tegenstelling tot klei of beton kunnen metalen tegels niet schilferen, barsten of verbrijzelen, wat betekent dat zelfs als er een van je dak zou vallen, de schade minimaal zou zijn.

Dit helpt verspilling te verminderen en minimaliseert zowel onderhoudskosten als gedoe. Wij leveren een aantal verschillende soorten metalen dakpannen, waaronder Britmet's uitstekende assortiment lichtgewicht metalen tegels en shingles. Deze zijn verkrijgbaar in zowel gegranuleerde als gladde afwerkingen, evenals een selectie uitzonderlijke leisteenvervangers die er net zo goed uitzien als het echte werk. Kunststof dakpannen zijn de nieuwste nieuwkomer op de markt voor dakpannen.

Meestal gemaakt van een mengsel van kalksteen en gerecycled plastic, zijn deze lichtgewicht dakpannen een fantastisch alternatief voor natuurlijke materialen. Ze bieden een aantal voordelen, waaronder hun gebruiksgemak en een uitstekende reeks stijlen en afwerkingen. Hoewel synthetische dakpannen niet hetzelfde statusniveau bieden als bijvoorbeeld natuurlijke leisteen, zijn ze een uitstekende optie voor huiseigenaren die de projectkosten laag willen houden. Kunststoftegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende uiterlijkopties, maar onze meest populaire varianten zijn tegels met leisteeneffect.

Deze tegels bootsen het verfijnde uiterlijk van natuurlijke leisteen dakpannen na tegen een fractie van de kosten en het gewicht. Verkrijgbaar in een brede selectie kleuren en afwerkingen, er is zeker een kunststof dakpan die perfect is voor uw smaak en uw eigendom. Een van de grootste voordelen van kunststof dakpannen is hoe eenvoudig ze te installeren zijn. Dankzij hun ongelooflijk lichte gewicht vormen ze geen enkele uitdaging om mee te nemen of mee te werken op locatie, in tegenstelling tot meer onhandige opties zoals leisteen of beton.

Bovendien, omdat ze niet schilferen of barsten zoals kleitegels, bespaart u veel tijd op toekomstig onderhoud en reparatie. Deze duurzaamheid, samen met het vermogen van plastic om de effecten van extreme weersomstandigheden te weerstaan, maakt het de perfecte keuze voor huiseigenaren die een dakoptie zonder gedoe willen. Kunststof dakpannen zijn ook ongelooflijk veelzijdig in hun installatie, omdat ze op daken kunnen worden geïnstalleerd vanaf hellingen tot 14,5° tot 90°. Dus als u een huiseigenaar bent die op zoek is naar de iconische esthetiek van dakleien, maar uw dak te ondiep is, kunnen plastic tegels het perfecte alternatief zijn.

Zodra uw plastic tegels het einde van hun 40 jaar lange levensduur hebben bereikt, kunnen ze vrij gemakkelijk worden gerecycled of hergebruikt voor iets anders. Dit maakt plastic dakbedekking een zeer duurzame optie voor huiseigenaren die hun ecologische voetafdruk willen beperken. Uiteindelijk is de keuze van jou. Klei is een traditionele keuze die duurzaamheid en veel esthetische variatie biedt.

Betontegels zijn slijtvast en geschikt voor zelfs lage daken. Leisteen is de keuze voor huiseigenaren die niets anders willen dan het beste. Metaal is een praktische optie, ideaal voor industrieel of commercieel gebruik. Plastic is een geweldige lichtgewicht optie voor tuingebouwen en meer.

Dakpannen hebben een verrassend lange geschiedenis die millennia teruggaat. We weten dat kleitegels millennia geleden werden gebruikt voor dakbedekking in China en Mesopotamië uit geglazuurde klei, en van daaruit verspreidde dakpannen zich over Europa en Azië. Het vond zijn weg naar het oude Griekenland en uiteindelijk het oude Rome, meestal in de vorm van aardewerken tegels. Als u dakspanen vervangt door tegels, moet u een ingenieur raadplegen om te bepalen of structurele wapening nodig is, wat de kosten van het nieuwe dak zal verhogen.

Traditioneel werden de meeste dakpannen gemaakt van leisteen of een gebakken klei- of terracottaproduct, maar de dakpannen van tegenwoordig worden vaak gemaakt van gegoten, getint beton. De vroegste vondsten van dakpannen in archaïsch Griekenland zijn gedocumenteerd vanuit een zeer beperkt gebied rond Korinthe, waar gebakken tegels rieten daken begonnen te vervangen bij twee tempels van Apollo en Poseidon tussen 700 en 650 voor Christus. Zonnetegels zijn geschikt voor zowel dakrenovaties als nieuwbouw, bieden dakbedekking en leveren duurzame elektriciteit. Zodra het bakken is voltooid, worden kleitegels verpakt en gedistribueerd naar dakbedrijven zoals ANC Roofing Inc.

Het installeren van dakpannen vereist professionele dakbedekkingsaannemers met uitgebreide ervaring, wat verder bijdraagt aan de kosten. Als u dakbedekking voor uw huis overweegt, houd er dan rekening mee dat deze daksystemen erg zwaar zijn en onder bepaalde omstandigheden kunnen breken. .

Leave Reply

Required fields are marked *