Hoeveel kost het om een dak te hellen?

Vergeet niet dat dit nationale gemiddelden zijn en dat de prijs van het werk afhankelijk is van de lokale arbeidstarieven en de vraag. Steile hellende daken zijn duurder om te bouwen en/of te vervangen dan huizen met een laag hellend of plat dak.

Hoeveel kost het om een dak te hellen?

Vergeet niet dat dit nationale gemiddelden zijn en dat de prijs van het werk afhankelijk is van de lokale arbeidstarieven en de vraag. Steile hellende daken zijn duurder om te bouwen en/of te vervangen dan huizen met een laag hellend of plat dak. De reden is dat steile hellende huizen moeilijker te bouwen en gevaarlijker zijn. Een van de grootste kosten voor dakbedekkingsaannemers is de compensatie van werknemers, die tot 30% van de vervangende biedprijs kan uitmaken.

De comp van de werknemer wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder de staat en locatie waar de aannemer woont en zijn bedrijf exploiteert. Steil hellende daken vormen gevaarlijke werkomgevingen voor dakdekkers en brengen daarom hoge kosten met zich mee in termen van de verzekering die de aannemer moet betalen. Meer over dakbedekkingskosten per vierkante voet. Als u uw dak helemaal tot aan de spanten vervangt, een toevoeging aanbrengt of een nieuw huis bouwt, moet u de kamer opnieuw inlijsten.

Meestal wordt dakbedekking van tevoren ingelijst en samengevoegd met behulp van hout of staal. Deze frames staan bekend als spanten en hebben de vorm van driehoeken. Ze kunnen in veel verschillende configuraties worden samengevoegd, van eenvoudig tot uitgebreid, en creëren verschillende looks en plafondhoogtes die passen bij de dakconfiguratie. Spanten zorgen voor hogere plafonds dan sommige spanten, wat handig kan zijn als u van plan bent de zolder af te maken.

Ze produceren echter kortere runs, wat betekent dat het huis dragende binnenmuren 2 zal hebben en niet zo gemakkelijk een open plattegrond kan ondersteunen. Trusses worden in de fabriek gebouwd met behulp van nauwkeurige computerondersteunde technologie, dus er is minder ruimte voor fouten. Ze zijn gebouwd in een gecontroleerde omgeving en kunnen in een dag worden geïnstalleerd, wat resulteert in minder weergerelateerde vertragingen. Trusses kosten minder om te bouwen en te installeren.

Er zijn veel verschillende soorten spanten beschikbaar, waaronder spanten met runs tot 40 voet die perfect zijn voor open plattegronden. Het gebruik van stalen versteviging maakt het mogelijk om spanten te maken die kathedraalplafonds, verschillende dakstijlen en afgewerkte zolders mogelijk maken. In de onderstaande tabel ziet u een vergelijking van de gemiddelde kosten voor het installeren van framing op de 1.500 sq, ft. Dak gebruikt in het voorbeeldproject, inclusief materialen en arbeid.

Bij gebruik van een truss-dak is het inlijstproces vrij eenvoudig. De spanten worden ongeveer drie tot vier weken besteld voordat ze nodig zijn. Ze zijn in de fabriek gebouwd en geassembleerd met computerondersteunde technologie volgens de exacte specificaties van uw huis en dakbedekking. Ze worden op de locatie afgeleverd op een dieplader.

Een kraan is nodig om de afzonderlijke truss-stukken op hun plaats te tillen, waar ze worden uitgebalanceerd en in het frame van de woning worden genageld. Het hele proces kan in minder dan een dag worden uitgevoerd zodra de spanten aankomen, wat het grootste voordeel is van het gebruik van dit daksysteem. De twee basismanieren om een dak te omlijsten, zijn het gebruik van spanten, die ter plaatse met de hand worden gebouwd, of spanten, die in de fabriek zijn gemaakt en geleverd. Doorgaans zijn spanten aanzienlijk goedkoper dan spanten voor materialen en arbeid.

Een van de essentiële elementen bij het berekenen van de kosten voor uw nieuwe dak is rekening houden met de hoogte van het dak. Maar hoe zit het met dakhelling? Heeft dit überhaupt invloed op de kosten van uw dakvervanging? Het antwoord zal je misschien verbazen. Stijlen van huizen die dit steile schuine dakontwerp gebruiken, zijn onder meer huizen in koloniale stijl, meer eigentijdse huizen met bakstenen gevel, boerderijen, en huizen in Georgische stijl. De dakhelling of helling wordt gemeten door de verticale stijging (gemeten in inches) te vergelijken met een horizontale lengte of run van 12.Daarom is het een van de eerste dingen waar een dakdekker naar op zoek is bij het schatten van de kosten van uw nieuwe dak.

In de onderstaande tabel en subsecties ziet u een uitsplitsing van de gemiddelde kosten voor inlijsten op basis van het daktype, de benodigde spanten en wat elk type dakbedekking vereist. Uiteindelijk kan het repareren of installeren van een dak met een steile helling wat meer geld kosten en wat extra tijd kosten. De andere reden voor een steil schuin dak is vanwege de eenvoudige esthetiek; huiseigenaren houden van hoe ze eruit zien en het past bij het ontwerp van het huis. Nu u een snelle opfriscursus hebt gehad over wat dakhelling is, bent u klaar om te leren hoe dit de kosten van uw dakvervanging beïnvloedt.

Er moet echter worden opgemerkt dat het zeer gevaarlijk is om op elk dak met een aanzienlijke helling omhoog te gaan. Vergeet niet dat er nog meer kostenfactoren zijn waarmee een dakbedekkingsaannemer rekening houdt bij het schatten van de prijs van uw dakvervanging. Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren alles te begrijpen wat er in de kosten van een dakvervanging komt kijken. .

Leave Reply

Required fields are marked *