Waarom hebben huizen schuine daken?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen.

Waarom hebben huizen schuine daken?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen. Een dak is het bovenste deel van een gebouw dat bescherming biedt tegen dieren en weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, zonlicht, hitte enz. Bij het bouwen van woonhuizen moedigen de meeste dakbedekkingsbedrijven eigenaren aan om schuine daken te gebruiken.

Deze daken laten geen water of regen op zich ophopen. Staand water kan een plat dak instorten, wat gevaarlijke risico's oplevert voor de bewoners van het huis. Platte daken kunnen het gewicht van sneeuwophoping en zware regenval niet verdragen en uiteindelijk breken of lekken langs de naden. Een andere reden waarom veel commerciële gebouwen platte daken hebben, is de plaatsing van airconditioningunits.

Als een dak een lage helling heeft, kunnen bedrijfseigenaren airconditioningunits op het dak houden in plaats van op de grond. Deze configuratie beschermt HVAC-units tegen schade en vandalisme en voorkomt dat koude lucht naar boven moet worden geduwd, wat vaak veel energie kost. In plaats daarvan stroomt koele lucht uit de AC-unit op natuurlijke wijze naar beneden. Gebouwen met schuine daken zijn grofweg 10-15% compacter dan gebouwen met een plat dak.

Deze aanzienlijke vermindering vertaalt zich in een hogere thermische isolatie door simpelweg de grootte van het oppervlak dat aan de buitenkant wordt blootgesteld te beperken. Neerslag varieert afhankelijk van waar je woont. Als u in een gebied met veel regen of sneeuwval woont, moet u uw huis bedekken met schuine daken. Dit is om water en sneeuw van uw dak te leiden, waardoor pooling en kostbare schade in de toekomst worden voorkomen.

Een van de voordelen van platte daken was kostenbesparing. Naarmate gebouwen groter werden, kon het hebben van een schuin dak tientallen meters toevoegen aan de hoogte van een gebouw om een zolder van beperkt gebruik te bouwen. Voor meer informatie over het bouwen van schuine of schuine daken voor uw huis of bedrijfsgebouw, praat met de bouwontwerpers van Superdraft. In Berlijn uit de jaren 1920 bouwde een linkse vakbond een woningcoöperatie met platte daken, en als reactie daarop bouwde een conservatieve vakbond er een met schuine daken aan de overkant van de straat.

Leave Reply

Required fields are marked *