Waarom hebben huizen schuine daken?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen.

Waarom hebben huizen schuine daken?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen. De levenscycluskosten zijn 50 jaar lager omdat de dakcomponenten zowel duurzaam als onderhoudsvrij zijn. Daken van huizen zijn schuin om regenwater of sneeuw niet te laten ophopen.

Commerciële gebouwen hebben echter over het algemeen een veel groter oppervlak en schuine daken zouden niet haalbaar zijn, dus u moet andere middelen implementeren om regenwater weg te laten lopen. Hellende daken zijn gebouwd om sneeuw, ijs, water en wind te weerstaan. Ze hebben de vorm van een driehoek, zijn stabiel, sterker en zorgen voor een perfecte waterafvoer. Een van de voordelen van platte daken was kostenbesparing.

Naarmate gebouwen groter werden, kon het hebben van een schuin dak tientallen meters toevoegen aan de hoogte van een gebouw om een zolder van beperkt gebruik te bouwen. Schuine daktypes komen vaker voor bij woningen. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijker, maar ze laten ook geen natuurlijke elementen samenkomen. Omdat deze daken van de schuine daktypes zijn, glijdt al het water, vuil en andere buitenelementen er gewoon af.

Onze experts hier bij American Standard Roofing zullen licht werpen op de meest populaire soorten schuine daktypen. Voor een gebouw ter grootte van een fabriek zou een schuin dak relatief duur zijn - en belachelijk hoog, tenzij het meerdere korte pieken waren, waarvoor nog steeds een afvoersysteem van fabrieksformaat nodig zou zijn. Soms lijken commerciële gebouwen vanaf de grond een plat dak te hebben, maar in feite verbergt een borstwering de helling en mechanische componenten aan het zicht. Een dak met lage helling beperkt deze extra lucht en maakt een constructie gemakkelijker comfortabel te houden gedurende de seizoenen, volgens RAM Buildings.

Een commercieel bedrijf met een lage helling of plat dak hoeft zich niet zoveel zorgen te maken over de esthetische aantrekkingskracht van de buitenkant van zijn bedrijf als een huiseigenaar. De huizen in de regio Tarai, Goa en Mangalore hebben schuine daken omdat deze regio's zware regenval krijgen. Vanwege de vorm van deze schuine daktypes zijn de bovenste verdiepingen van het huis alleen zichtbaar van een afstand en niet van dichtbij. Hellende daken zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige tweezijdige hellingen tot complexere vormen die heupen en valleien combineren.

In Berlijn uit de jaren 1920 bouwde een linkse vakbond een woningcoöperatie met platte daken, en als reactie daarop bouwde een conservatieve vakbond er een met schuine daken aan de overkant van de straat. Het is gemakkelijker om een schuin dak op een klein woonhuis te plaatsen, maar hetzelfde doen op een zeer groot commercieel gebouw zou onpraktisch, gevaarlijk en moeilijk zijn. Daarom, wanneer de huizen schuine daken hebben, helpt het hen om zich te ontdoen van het opgevangen regenwater dat van het dak naar de grond stroomt.

Leave Reply

Required fields are marked *