Waarom hebben huizen een schuin dak?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen.

Waarom hebben huizen een schuin dak?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen. De levenscycluskosten zijn 50 jaar lager omdat de dakcomponenten zowel duurzaam als onderhoudsvrij zijn. Daken van huizen zijn schuin om regenwater of sneeuw niet te laten ophopen.

Commerciële gebouwen hebben echter over het algemeen een veel groter oppervlak en schuine daken zouden niet haalbaar zijn, dus u moet andere middelen implementeren om regenwater weg te laten lopen. hellende daken zijn een veelvoorkomend kenmerk voor woningen. Ze laten ook geen water of ander vuil ophopen door ze gewoon weg te laten glijden. Hellende daken zijn gebouwd om sneeuw, ijs, water en wind te weerstaan.

Ze hebben de vorm van een driehoek, zijn stabiel, sterker en zorgen voor een perfecte waterafvoer. Hellende daken zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige tweezijdige hellingen tot complexere vormen die heupen en valleien combineren. Een dak met lage helling beperkt deze extra lucht en maakt een constructie gemakkelijker comfortabel te houden gedurende de seizoenen, volgens RAM Buildings. De vierzijdige hellingen zijn niet het kenmerkende kenmerk van alleen Mansardedaken; ook de piramidedaken komen met deze functie.

Soms lijken commerciële gebouwen vanaf de grond een plat dak te hebben, maar in feite verbergt een borstwering de helling en mechanische componenten aan het zicht. Voor een gebouw ter grootte van een fabriek zou een schuin dak relatief duur zijn - en belachelijk hoog, tenzij het meerdere korte pieken waren, waarvoor nog steeds een afvoersysteem van fabrieksformaat nodig zou zijn.

Leave Reply

Required fields are marked *