Wat is de beste terminologie voor dakhelling?

Dakdekkers drukken dakhelling uit als stijging of helling, gemeten in inches verticale stijging per voet horizontale afstand of run. Dus een 3-inch stijgdak, ook beschreven als een 3 op 12 dak, betekent dat voor elke 12 (of voet) horizontale afstand de hoogte van het dak met 3 toeneemt.

Wat is de beste terminologie voor dakhelling?

Dakdekkers drukken dakhelling uit als stijging of helling, gemeten in inches verticale stijging per voet horizontale afstand of run. Dus een 3-inch stijgdak, ook beschreven als een 3 op 12 dak, betekent dat voor elke 12 (of voet) horizontale afstand de hoogte van het dak met 3 toeneemt. Lage hellende daken worden vaak verward als platte daken, maar dit is niet het geval. Ze hebben wel een helling, het is gewoon niet erg uitgesproken.

En omdat de helling zo geleidelijk is, hebt u specifieke dakbedekkingsmaterialen met een lage helling nodig. Standaard hellende daken zijn de gemeenschappelijke dakplaatsen die u op de belangrijkste woonruimtes van woonhuizen vindt. In tegenstelling tot daken met een lage helling, kunnen gebieden met een standaard helling zonder zorgen gebruik maken van gewone dakshingles. Omdat er genoeg helling is, hoeft u zich niet zoveel zorgen te maken over waterafvoer als met zoiets als een 2 over 12 laag hellend dak.

Sommige dakdekkers kiezen nog steeds voor materialen met een lage helling met een pitch van 3 over 12, maar dit is niet helemaal nodig en draagt alleen maar bij aan de kosten van uw project. Een van de meest gebruikte termen in dakbedekking. Dus wat betekent het? Dakhelling (of helling) vertelt u hoeveel centimeter het dak stijgt voor elke 12 inch diepte. De verschillen tussen overspanning en run zijn belangrijk omdat ze bepalen of u de helling of helling van uw dak berekent.

Lage hellingen of platte daken mogen geen asfaltshingles gebruiken, omdat deze gemakkelijker zijn voor water om te infiltreren wanneer ze worden gebruikt op daken met een ondiepe helling. Hoewel u een dak vanaf het buitenoppervlak kunt meten, is de meest nauwkeurige manier om uw helling te vinden van binnenuit een onafgewerkte zolder met behulp van de spanten. De dakhelling wordt uitgedrukt als de verhouding tussen de stijging van een dak (verticale afstand) en elke voet van de run (horizontale afstand). Timmerlieden spijkeren multiplexdek (omhulling) aan de dakspanten in dit geval, een reeks dakspanten.

Sommige fabrikanten kunnen producten aanbieden die geschikt zijn voor lagere hellingsdelen van uw dak in kleuren die overeenkomen met het product dat u kiest voor de steilere hellingsgedeelten van uw dak. De exacte helling van een dak wordt berekend door het verschil tussen stijging en run en uitgedrukt als een verhouding. Of je nu belt, hellen of pitchen, bij het berekenen van de steilheid van je dak draait alles om uitzoeken welke hoek het is. Meestal worden de meest voorkomende dakhellingen vlakke, lage helling, middelhoge helling en steile helling genoemd.

En in de dakbedekkingsindustrie is stijging een meting die u zult gebruiken, ongeacht of u de toonhoogte berekent of de helling berekent. De dakhelling helpt u te bepalen welk type metalen paneel het beste is voor uw huis, en heeft ook invloed op hoe het systeem zal worden geïnstalleerd. Bij dakbedekking is run de afstand van de nok (of piek) van het dak en de rand van het dak recht boven uw gootlijn. Overspanning was vroeger een belangrijkere dakmeting dan nu, omdat het u een totale meting gaf van de lengte van het dak in voet.

Leave Reply

Required fields are marked *