Hoeveel soorten daken zijn er?

Als u niet zeker weet welk type dakontwerp of dakstijl u heeft, staan hieronder 13 verschillende soorten daken. Het kiezen van een dakvorm is moeilijker dan het lijkt.

Hoeveel soorten daken zijn er?

Als u niet zeker weet welk type dakontwerp of dakstijl u heeft, staan hieronder 13 verschillende soorten daken. Het kiezen van een dakvorm is moeilijker dan het lijkt. Er zijn veel verschillende daktypes en ze hebben allemaal unieke eigenschappen. Nog niet zo lang geleden waren asfaltshingles, leisteen, klei of betontegels ongeveer de enige dakbedekkingsopties.

Tegenwoordig bieden geavanceerde dakbedekkingsmaterialen een ongekend scala aan alternatieven, evenals nieuwe looks voor bestaande materialen. Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande gordelroos en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze kunnen helpen de energiekosten te compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-opties.

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze slagen voor de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, klasse H (150 mph) windtests en de AC438 duurzaamheid In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en zijn bestand tegen schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8,8 inch per uur), winden van 120 mijl per uur, opbeurend, hagel en cycli van bevriezen en ontdooien. Daarom zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige gebieden of gebieden die vatbaar zijn voor bosbranden. Sommige met steen beklede stalen daken zijn gegarandeerd voor de levensduur van het huis.

Leistenen dakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee. Het brandt niet, is waterdicht en bestand tegen schimmel en schimmels. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk worden gebroken wanneer erop wordt getrapt. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont dat hagel ervaart.

Rubberleisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden om op ingewikkelde daken te passen, zoals die op Victoriaanse huizen. Rubberen leistenen daken kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen worden beschadigd door satellietschotels en lopen - dus kunnen ook vatbaar zijn voor schade door hagel, vergelijkbaar met leisteen. Dakbedekkingsprofessionals die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, zijn misschien moeilijk te vinden. Dakpannen van klei en beton zijn bestand tegen schade door tornado's, orkanen of winden tot 125 mijl per uur en zelfs aardbevingen, volgens A Summary of Experimental Studies on Seismic Performance of Concrete and Clay Roofing Tiles door de University of Southern California voor het Tile Roofing Institute.

Ze zijn goed in warme, droge klimaten. Ze hebben mogelijk extra ondersteuning nodig om hun gewicht te dragen, en ze zullen waarschijnlijk breken als ze erop lopen. Groene daken zijn bedekt met planten en kunnen de luchtkwaliteit verbeteren, waterafvoer verminderen en huizen isoleren om stedelijke warmte-eilanden te verminderen. Ze hebben echter extra structurele ondersteuning, een dampremmende laag, thermische isolatie, waterdichting, drainage, waterfiltratie, grond, compost en planten nodig.

Hun geschatte levensduur is 40 jaar. Deze zware dakbedekking bestaat uit lagen asfalt, teer of lijm bedekt met een aggregaat en is alleen voor platte daken. Teer- en grinddaken, ook voor platte daken, zijn het beste voor dakdekken met veel voetverkeer. Deze daken kunnen in de zomer plakkerig worden en het is moeilijker om sneeuw van deze daken te scheppen in vergelijking met gladde oppervlakken.

Ze kunnen 20 tot 25 jaar meegaan. Denk terug aan je eerste kleurpotloodtekening van een huis. De kans is groot dat je een zadeldak hebt getekend. Het is eigenlijk een driehoek met de basis bovenop het huis en de twee zijden stijgen om de bergkam te ontmoeten.

Hellingen kunnen drastisch variëren op het zadeldak, van steile ontwerpen in chaletstijl tot daken met een zachte kwaliteit. Het Nederlandse zadeldak is een ander dak in combinatiestijl dat ontwerpelementen van zowel gevel- als heupdaken gebruikt. Een miniatuur zadeldak, of „gablet”, bevindt zich bovenop een traditioneel heupdak. Stel je een klassieke rode schuur voor met witte rand, en je hebt je net een gambreldak voorgesteld.

De twee kanten hebben elk twee hellingen, een steil en een zacht. Het ontwerp maakt het gebruik van de bovenverdieping mogelijk als zolderkamer of loft. Het toevoegen van ramen aan de zijkanten van het gambreldak kan natuurlijk licht naar binnen brengen en het gebruik van het bovenste verhaal vergroten. De steile delen van gambreldaken zijn zeer zichtbaar, dus huiseigenaren moeten het uiterlijk van hun dakshingles zorgvuldig overwegen.

Een traditioneel heupdak bestaat uit vier hellingen van gelijke lengte die samenkomen om een eenvoudige nok te vormen. Er zijn echter variaties, zoals een halve heup met twee kortere zijden met dakrand. Als je een heupdak hebt, dan heb je je misschien al gerealiseerd dat het grootste deel van het dak zichtbaar is als je naar je huis kijkt. Het type en de kleur dakshingles die u op een heupdak krijgt geïnstalleerd, vormt een groot deel van de algehele buitenlook van uw huis omdat het zo goed zichtbaar is.

Het Louvre Museum in Parijs is een uitstekend voorbeeld van het mansardedak, dat zijn klassieke vorm ontleent aan de Franse architectuur. Dit vierzijdige ontwerp met dubbele hellingen heeft zeer steile lagere hellingen, die plat of gebogen kunnen zijn. Hoewel het mansardedak zijn oorsprong vond in Frankrijk, werd het al snel populair in de Verenigde Staten. De stijl laat huiseigenaren volledig gebruik maken van het bovenste verhaal met een overvloed aan zolderruimte aan het interieur en meerdere ramen, en het ziet er vooral aantrekkelijk uit wanneer dakkapellen worden toegevoegd.

Als u de voorkeur geeft aan moderne huisontwerpen, zult u waarschijnlijk een schuurdak waarderen. Deze „leunende” stijl lijkt op de helft van een traditionele gevel. Hoewel het al lang wordt gebruikt voor veranda's en toevoegingen, siert het schuurdak nu de hele structuur op ultramoderne gebouwen. De meeste schuurdaken hebben meestal lagere hellingen, met 4 op 12 en lager het meest voorkomend, hoewel steilere hellingen de waterafvoer zullen versnellen.

Huizen met schuurdaken zijn meestal unieke structuren die de stijl en persoonlijkheid van hun eigenaren weerspiegelen. Schuurdaken zorgen voor een aantal interessante mogelijkheden voor het plaatsen van ramen, van kleine rijen ruiten direct onder het dak tot grote ramen aan de voorkant van het huis. We raden stalen dakbedekking ten zeerste aan omdat deze doorgaans betaalbaarder zijn dan daken van aluminium, zink en koper. Stalen dakbedekking is ook bestand tegen harde wind, hagel en ander slecht weer.

Veel mensen geven de voorkeur aan metalen dakbedekking boven dakspanen vanwege het vermogen om de warmte van de zon te reflecteren en de energie-efficiëntie te. Als u een zolder in uw huis heeft die warm wordt, raden we metalen dakbedekking aan om uw huis op een aangename temperatuur te brengen. Stalen dakbedekking heeft een groter investeringsrendement dan dakspanen en kan ook worden gemaakt om op andere materialen te lijken. Ontdek de 36 verschillende soorten daken voor een huis.

Deze galerij bevat geweldige illustraties voor dakontwerp, zodat u gemakkelijk de verschillen tussen soorten daken kunt zien. Inclusief A-frame, motorkap, gevel, heup, mansarde, vlinder, dalcombinatie, schuur en meer. Omdat ze hier veel langer wonen dan ik, is het het beste voor mij om hun advies op te volgen, dus ik zal me zeker van tevoren voorbereiden en op zoek gaan naar vergelijkbare dakbedekkingsmaterialen waarmee ik mijn huidige dak kan vervangen. Ook wel bekend als een „schuurdak”, zijn vaardigheidsdaken buitengewoon eenvoudig en goedkoop te bouwen omdat ze uit slechts één stuk dakbedekking zijn gemaakt.

Tegeldaken worden het nauwst geassocieerd met huizen in Spaanse stijl, maar dakbedekkingsproducten van klei en beton kunnen ook met andere architecturale stijlen worden gebruikt. Ik waardeerde uw voorbeelden van dakbedekkingsmaterialen, met name het voorbeeld van met steen gecoate stalen dakbedekking en het is bestand tegen wind en sneeuw. Dit is alleen mogelijk als de dakbedekking correct is geïnstalleerd, dus een ervaren specialist is belangrijker dan hoogwaardige metalen dakbedekking. Dus als het tijd is om een nieuw dak te installeren, wilt u dakbedekkingsmaterialen en dakspankleuren kiezen die goed passen bij de vorm en helling van uw dak, en die ook het exterieurontwerp van uw huis aanvullen.

Of u nu een nieuw dak installeert op een nieuw huis of een ouder dak vervangt dat zijn werk niet meer doet, er zijn veel keuzes in termen van de verschillende soorten daken, hun materialen en ontwerpen. Een kruiszadeldak is een ontwerp dat bestaat uit twee of meer zadeldakruggen die elkaar onder een hoek kruisen, meestal loodrecht op elkaar. Lees hoeveel het kost om uw dak te vervangen en hoe u een professionele erkende dakdekker zoals Colonial Contracting kunt vinden om het werk voor u te doen. Tegenwoordig is een van de meest voorkomende soorten composietdakbedekking een gesimuleerde dakleisteen die is gemaakt van harsen en van rubberverbindingen gewonnen uit teruggewonnen banden.

Gevormd uit zes driehoekige identiek hellende dakpanelen en zes ondersteunende spanten, wordt dit type dak meestal gebruikt voor een prachtig unieke tuinhuistoevoeging aan een huis- of bedrijfstuingras. Waarschijnlijk de minst populaire van de 9 daken die hier worden vermeld, Groene dakbedekking is een ecologische oplossing, die in feite de natuur op uw huis plant. Omdat elk plat dak inherent vatbaar is voor lekken, is het belangrijk om bekwame installateurs in te huren wanneer platte daken worden gerepareerd, vervangen of geïnstalleerd. .

Leave Reply

Required fields are marked *