Is een schuin dak goedkoper?

Hellende daken hebben tal van voordelen. Ten eerste zijn ze meestal minder duur om te installeren dan platte daken.

Is een schuin dak goedkoper?

Hellende daken hebben tal van voordelen. Ten eerste zijn ze meestal minder duur om te installeren dan platte daken. Hoewel het oppervlak van een plat dak kleiner is dan dat van een hellend dak, zijn dakspanen veel goedkoper dan membraansystemen. De eerste sterkte van platte dakbedekking zijn de kosten.

Platte daken vereisen minder constructiemateriaal per vierkante voet dat ze bedekken. Dat maakt ze goedkoper om te bouwen, en het kan zich ook vertalen in lagere onderhouds- en reparatiekosten. Een reden waarom ze zo populair zijn voor commerciële gebouwen, zijn de lagere kosten, en naarmate gebouwen groter worden, besparen ze meer geld. Als je de centen moet sparen, dan is een plat dak vaak een meer betaalbare optie.

Het vereist over het algemeen minder bouw- en arbeidskosten dan het pitched alternatief, en als extra bonus kan het meestal binnen een veel korter tijdsbestek worden voltooid. De helling is ontworpen om water en vuil op natuurlijke wijze van het dak te laten vallen zonder enige tussenkomst. Het toevoegen van een helling aan een dak verhoogt de enorme hoeveelheid materiaal die nodig is om de dakconstructie te bouwen. U moet een professional inhuren om uw dak te installeren, aangezien er verschillende risico's zijn verbonden aan een doe-het-zelf-dakinstallatie, van het beschadigen van uw frame tot het verwonden van uzelf.

Zwaartekracht werkt met het dak in plaats van ertegen, zodat het dak minder stress ervaart gedurende de levensduur. Het ministerie van Energie classificeert platte daken als koele daken, dit zijn daken met het grootste potentiële reflecterende oppervlak. Bovendien zijn er meer ruimtes onder platte daken dan hellende daken, waar u grote apparaten zoals airconditioners of zware machines kunt plaatsen. Het spreekt voor zich dat het dak met enkele helling zuiniger is in vergelijking met een conventioneel dak.

Hierdoor worden platte daken gemaakt op manieren die volledig verschillen van de constructie van een schuin dak. Werner Roofing biedt met trots gratis dakinspecties aan voor elke klant, zodat u zeker bent van de staat van uw dak. Een dak met één helling wordt een skillion of schuurdak genoemd, dat aan een woning is bevestigd en extra opslag biedt aan de bestaande structuur. Of u nu een nieuw huis bouwt of het dak van uw huidige huis grondig reviseert, zowel platte als schuine daken hebben hun voor- en nadelen.

De traditionele, elegante uitstraling van een schuin dak is direct herkenbaar over de hele wereld, dus als je streeft naar een klassieke look die in de meeste wijken past, dan is een schuin dak de route die je moet nemen. Een schuin dak gaat wel 30 tot 50 jaar mee, afhankelijk van het materiaal en het klimaat waarin je leeft. Maar als u geniet van het uiterlijk van platte daken en hoopt op een goedkope installatie, is een plat dak nog steeds een goede optie.

Leave Reply

Required fields are marked *