Waarom zijn daken schuin?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen.

Waarom zijn daken schuin?

Schuine daken zijn zo ontworpen dat neerslag zoals regen en sneeuw er meteen vanaf kan glijden. De toonhoogte vermindert het slaan van een dak, wat helpt om schade te minimaliseren wanneer uw dak begint te verouderen. De levenscycluskosten zijn 50 jaar lager omdat de dakcomponenten zowel duurzaam als onderhoudsvrij zijn. Dit type structuur plat noemen is een beetje een verkeerde benaming omdat geen enkel dak ooit echt plat is.

Een meer toepasselijke naam is „dak met lage helling. Alle daken moeten licht hellend zijn om een goede afvoer mogelijk te maken. Platte daken moeten licht hellend zijn naar het midden of de randen om het water goed te laten weglopen. Platte daken hebben meer onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat de afdichtingen waterdicht blijven.

Veel platte daken ondervinden lekproblemen vanwege slechte afwatering, dus doorlopend onderhoud is belangrijk. Een andere reden waarom veel commerciële gebouwen platte daken hebben, is de plaatsing van airconditioningunits. Als een dak een lage helling heeft, kunnen bedrijfseigenaren airconditioningunits op het dak houden in plaats van op de grond. Deze configuratie beschermt HVAC-units tegen schade en vandalisme en voorkomt dat koude lucht naar boven moet worden geduwd, wat vaak veel energie kost.

In plaats daarvan stroomt koele lucht uit de AC-unit op natuurlijke wijze naar beneden. Een van de voordelen van platte daken was kostenbesparing. Naarmate gebouwen groter werden, kon het hebben van een schuin dak tientallen meters toevoegen aan de hoogte van een gebouw om een zolder van beperkt gebruik te bouwen. Een dak is het bovenste deel van een gebouw dat bescherming biedt tegen dieren en weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, zonlicht, hitte enz.

Bij het bouwen van woonhuizen moedigen de meeste dakbedekkingsbedrijven eigenaren aan om schuine daken te gebruiken. Deze daken laten geen water of regen op zich ophopen. Staand water kan een plat dak instorten, wat gevaarlijke risico's oplevert voor de bewoners van het huis. Platte daken kunnen het gewicht van sneeuwophoping en zware regenval niet verdragen en uiteindelijk breken of lekken langs de naden.

Of u nu eigenaar bent van een historisch gebouw met een schuin dak of een grotere industriële ruimte met een plat dak, McDonald %26 Wetle kan u helpen bij elk aspect van uw project, van de eerste selectie van materialen tot budgettering en planning. Roberts Roofing Company is sinds 1981 een toonaangevende leverancier van innovatieve commerciële en industriële dakbedekkingsoplossingen in Cleveland, Ohio. Dus, hoe zijn commerciële daken uitgerust om water en ander puin te verwerken? Goed ontworpen, stevige en betrouwbare regenwaterafrolsystemen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat regen de afvoeren van platte daken niet verstopt of beschadigt. Voordat u een nieuw dak aan uw nieuwe huis of bedrijf toevoegt, moeten huiseigenaren rekening houden met de beschikbare soorten daken.

Zelfs als een commercieel dak er plat uitziet, moet het zelfs tot 12 graden licht hellend zijn - hetzij naar het midden of de randen - om voldoende afvoer mogelijk te maken. Een professionele dakdekker, zoals Ja-Mar Roofing uit Austin, kan u helpen met een consult om te beslissen welk type het beste bij uw behoeften past. Het is gemakkelijker om een schuin dak op een klein woonhuis te plaatsen, maar hetzelfde doen op een zeer groot commercieel gebouw zou onpraktisch, gevaarlijk en moeilijk zijn. Een commercieel bedrijf met een lage helling of plat dak hoeft zich niet zoveel zorgen te maken over de esthetische aantrekkingskracht van de buitenkant van zijn bedrijf als een huiseigenaar.

Dit betekent dat kleinere gebouwen vaker wel dan niet een betere kandidaat zijn voor schuine daken en dat zeer grote gebouwen een betere kandidaat zijn voor platte daken. Evenzo kunnen duurzame en betrouwbare oplossingen zoals EPDM-dakbedekking (een dakmembraan van synthetisch rubber dat in commerciële gebouwen over de hele wereld wordt gebruikt), PVC (polyvinylchloride) en TPO (thermoplastisch polyolefine) meer dan 30 jaar dienst doen voordat ze moeten worden vervangen. Als je bereid bent om wat extra uit te geven voor een dak dat bestand is tegen de elementen en extra ruimte onder het dak biedt, is een plat dak waarschijnlijk je betere optie. In Berlijn uit de jaren 1920 bouwde een linkse vakbond een woningcoöperatie met platte daken, en als reactie daarop bouwde een conservatieve vakbond er een met schuine daken aan de overkant van de straat.

Leave Reply

Required fields are marked *